AI-utvecklingen innebär att de flesta arbeten kommer att förändras i grunden. Den som har en nyfiken och experimentell inställning till AI kan dra nytta av tekniken, själv forma om sitt jobb och organisation, och fokusera sin tid på det som är allra mest meningsfullt.
I denna workshop får ni under fyra timmar först inspiration och handledning i att omedelbart börja använda AI i vardagen. Därefter hjälper vi er att omvandla all ny inspiration till konkreta visioner om hur er verksamhet ser ut om några år, när ni tagit till er tekniken fullt ut.
Workshoppen består av två delar där ni kombinerar arbete med AI-tjänster på datorn och praktiskt arbete i verkstaden, där era framtidsvisioner får ta fysisk form.
Ni kommer också under hela workshoppen få se exempel på hur AI-verktyg kan integreras i kreativa processer. T.ex. kommer ni få feedback på era visioner både av människor och AI.
Vad innebär det att skapa ett team av AI-kollegor?
Med hjälp av inspirerande exempel och praktisk handledning i AI-experimenterande visar vi dig och dina medarbetare hur ni kan sätta igång och få hjälp av AI redan idag.
I slutet av workshopen kommer alla deltagarna själva ha skapat sina personligt anpassade AI-kollegor, redo att assistera dem på jobbet.
Och allra viktigast, du har kommit igång med det kreativa, experimentella mindset som gör att du kan fortsätta skapa AI-kollegor och hitta nya sätt att ta hjälp av AI i din din vardag.
Vad kan mina AI-kollegor hjälpa mig med?
Det kan vara allt möjligt! Några exempel för att sätta igång tankarna:
På jobbet
📝 skriva texter och mejl
💡 hitta på idéer till ett projekt
🧠 få viktiga beslut granskade innan du fattar dem
Privat
💥 hantera konflikter med barn
🏃 få hjälp med din löpträning
❤️ få bättre relationer till nära och kära
Varför ska vi prototypa vår önskvärda AI-framtid?
Oavsett om AI-utvecklingen skapar hopp eller stress inom din verksamhet behöver det övervägas, diskuteras och omfamnas.
Design fiction är en designpraktik som syftar till att utforska möjliga framtidsscenarier genom att skapa spekulativa situationer berättade genom artefakter och prototyper. Under den andra delen av denna workshop använder vi design fiction som ett sätt att :
💬 skapa dialoger kring AI
💡 definiera nya möjliga uppdrag eller sätt att jobba för ert företag
🚀 utveckla nya koncepter and möjliga visioner
🏗 bygga prototyper
😻 skapa starka reaktioner
Workshopen tar ett mycket praktiskt tillvägagångssätt genom att arbeta i mindre grupper, skapa fysiska prototyper och engagera diskussionen med varandra om en önskvärd AI-framtid för er organisation.
I vilka format ges workshoppen?
Workshoppen är totalt 4 timmar inklusive pauser, uppdelat i två delar. Den kan göras under en halvdag, eller uppdelat på två timmar innan lunch och två timmar efter.
Vad tar jag med mig från workshoppen?
Förutom massor av AI-inspiration kommer du ta med dig två saker:
1. Ett team av AI-kollegor i form av ChatGPT-konversationer, var och en med expertis som hjälper dig med en specifik del av ditt jobb. Genom att ha dom som bokmärken i din webbläsare går det lätt att hitta tillbaka till dem, och få in rutinen att använda dom i vardagen på jobbet.
2. En vision om hur du vill att ert företags verksamhet ser ut när ni drar nytta av AI fullt ut. Visionen kommer att vara konkretiserad i form av en presentation där man drar nytta av en fysisk prototyp. Genom att formulera visionen, kan du aktivt börja ta steg mot den i ditt eget AI-experimenterande i vardagen.
Sammantaget gör det detta att aktivt kan ta del av AI-revolutionen, istället för att fastna i gamla arbetssätt som snart är inaktuella.
Vilka förkunskaper behövs?
Inga.
Låt oss prata
John Airaksinen är entreprenör och driver AI-salongen. Han skapar chatbottar, gör workshops, föreläsningar, podcasts, live-events och nyhetsbrev som utforskar hur AI kan hjälpa människor med det som är viktigt i deras liv.
John är medgrundare till flera bolag i skärningspunkten mellan digital teknik och människans psykologi, bland annat Hello Shim som byggde chatbottar för mental hälsa och som 2019 blev uppköpt av vårdbolaget Kry. En av bolagets bottar, Enjo, rekommenderades av Apple i App Store i 10 länder.
J-B Gérard är entreprenör med målet att stödja vårt samhälle att bli cirkulärt och hållbart. Han fokuserar på användningen av teknologi och de fysiska aspekterna av design för att få människor och organisationer att reflektera över möjligheterna för en bättre framtid. JB har jobbat som projektledare för flera miljöorganisationer i Frankrike och Sverige inklusive Surfrider Foundation och Race For The Baltic.
Han såg behovet att kunna snabbt prototypa och testa sig fram för att lösa stora samhällsutmaningar. Han startade och driver Toolspace, en fysisk prototyp- och innovationshub, i Stockholm och stödjer organisationer att uppnå nya möjligheter.